Dobrodošli na stranice ModulOsam - online prodavaonice -

Slijede par pravila koja služe za što lakše i učinkovitije korištenje online prodavaonice.

Preporučamo Vam da se registrirate(nije obveza da nešto kupite) na naše stranice i tako sebi omogućite što lakšu kupovinu te ostvarite popuste! Pružatelj usluge internet prodaje je tvrtka Novi Forum d.o.o sa sjedištem u ulici Antuna Štrbana 12 u  Zagrebu, OIB: 92006302133, upisana u Trgovački sud u Zagrebu(ZG Tt-10/21243-2 - temeljni kapital 20.000kn i uplaćen u cjelosti) po direktoru Bojanu Pleše, Žiro račun u Raiffeisen Banci: HR6124840081103028931 vlasnik je

ModulOsam(www.ModulOsam.hr)

U slučaju da imate bilo kakva pitanja, pritužbe, negodovanje ili pak pohvale i konstruktivne prijedloge, molim da nas kontaktirate putem e-maila: prodaja@modulosam.com , telefona: +385 (1)  6701 250 

Tvrtka Novi Forum d.o.o u potpunosti provodi Zakon o zaštiti potrošača.

 Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014 110/15) Obrazac. - ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

- ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila oštećena nakon dostave, 
- ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima, - ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te 
- ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije. 
- ako je ugovor sklopljen na javnoj dražbi - ako je predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju akoje ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (HRK). U sve cijene je uračunat PDV. 
Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: prodaja@modulosam.com ili na telefonski broj +385 95 5809 575 . Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas nazovite na broj +385 95 5809 575 i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu. Cijene i stanje proizvoda na stranici su informativnog karatera i podložni su promjeni bez prethodne najave.

Podaci o dobavljivosti na stranicama ModulOsam.hr su informativnog karaktera i tvrtka Novi Forum d.o.o ne može jamčiti da je svaki proizvod na stranici uvijek dobavljiv. 
Rok za ispunjenje ugovora je 99 dana. 

Raskid ugovora i povrat uplate 

- U slučajevima kada je kupljena roba preko Modulosam.com internet trgovine oštećena ili vidno drugačija od one naznačene u prodavaonici te takva oštećenja nisu uzrokovana štetom drugih pravnih ili fizičkih osoba (ponekad moguća mala razlika između stvarnog proizvoda i slike zbog prikaza boja - stoga preporučamo da pažljivo provijerite boje i opis kako bi bili sigurni u svoj odabir) ModulOsam.com online trgovina i vlasnik Novi Forum d.o.o će u najkraćem mogućem roku, robu zamijeniti ili izvršiti povat plaćanja.

Kako je nama prvenstveno cilj zadovoljstvo naših kupaca, ovakve slučajeve ćemo smatrati iznimnim te uložiti veliki trud kako bi se oni sveli na najmanju moguću razinu.

Ako naručene robe nema na skladištu povrat uplate će se izvršiti u najkraćem mogućem roku ili u najdužem roku od 30 dana. 

Unaprijed se ispričavamo svim kupcima koji su takvu robu zaprimili pa makar da ona nije direktna krivnja ModulOsam.com online.

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Novi Forum d.o.o o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Novi Forum d.o.o, Antuna Štrbana 12, 10000 Zagreb), ili elektroničkom poštom na prigovori@novi-forum.com , u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora. 
Obrazac za jedostrani raskid ugovora se nalazi na linku: Obrazac. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora. Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od dana kada Novi Forum d.o.o, odnosno ModulOsam.com zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka kojaje ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Novi Forum d.o.o može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad. Potrošač je dužan snositi troškove vraćanja robe.

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Novi Forum d.o.o d.o.o. (ModulOsam), Roberta Frangeša Mihanovića 6 10000 Zagreb, bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Novi Forum d.o.o, odnosno ModulOsam.com, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam.

Korisnik se moli da prije raskida Ugovora nazove na broj telefona +385  1 6701 250 ili se javi na prodaja@modulosam.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana. ModulOsam.com obavještava kupce da će o umanjenju vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o tome obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda.

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti ModulOsam.com iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Novi Forum d.o.o o jednostranom raskidu Ugovora.

ModulOsam.com preporuča svojim kupcima prilikom preuzimanja proizvoda a u vezi s jednostranim raskidom ugovora u zakonskom roku od 14 dana:    

- ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati u ModulOsam.com .

AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.- ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte ModulOsam.com. Ako ModulOsam.com organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda. - ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja za tehničku robu.    - pažljivo pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i  funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke, pažljivo pregledajte knjigu, pregledajte peć ili kamin na način da provjerite otvaraju li se vrata pravilno, odgovara li ispušna cijev otvoru na peći i stoji li peć ili kamin stabilno, provjerite funkcionalnost auto gume i felge s vulkanizerom, pregledajte odgovara li krovna kutija ili nosač  vašem vozilu kod ovlaštenog auto servisa) ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda. Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za mikser- miksanje hrane, za brijaće aparate- brijanje, za knjige -savijanje korica i/ili podcrtavanje tekste i/ili pisanje po knjizi, za pećnice- pečenje hrane, za role – rolanje na otvorenom, za obuću- hodanje na otvorenom, za odjeću – nošenje, za bicikle – vožnja na otvorenom, za torbe i ruksake- prenošenje stvari, za romobile i skateboardove – vožnja na otvorenom, modni dodaci – nošenje na tijelu, alati – korištenje u njihovu svrhu, rasvjeta – montiranje, bazeni – punjenje vodom. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda. ModulOsam.hr obaviještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: klima uređaji izuzev mobilnih klima uređaja, kamini i peći, kupaonska galanterija, ugradbena rasvjeta, namještaj koji je potrebno sastavljati te printeri, mobiteli, tablet računala, prijenosna računala, stolna računala, televizori i igrače konzole za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga ModulOsam.com neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cjelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja. ModulOsam obavještava kupce da u pojedinim proizvodima koji spadaju u kategoriju bijele tehnike, a za svoj rad koriste vodu (npr. perilice) može preostati mala količina vode nakon testiranja u procesu proizvodnje koja uobičajeno iscuri za vrijeme skladištenja. Stoga ModulOsam obavještava kupce da proizvode tog tipa ostave do trenutka montaže na podlozi koja ne upija vodu. ModulOsam.com obavještava kupce da su uređaji za profesionalnu upotrebu posebno označeni. Uređaji koji nemaju takvu oznaku nisu predviđeni za profesionalno korištenje i nije ih preporučljivo koristiti u profesionalne svrhe jer takva vrsta kvara nije pokrivena jamstvom te u tom slučaju trošak popravka snosi kupac. Ukoliko ovlašteni servis utvrdi da se radi o opisanoj vrsti kvara, ModulOsam neće moći preuzeti odgovornost niti trošak prouzrokovan postupanjem kupca protivno ovoj obavijesti. ModulOsam.com preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer proizvođači u pravilu osporavaju prava iz jamstva za svaki proizvod koji je neovlašteno montiran/pušten u rad. U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), ModulOsam ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. ModulOsam.com odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske. Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 14 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

Reklamacije i prigovori

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati. Kupac je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti ModulOsam.com, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte te usmeno putem telefona: - telefonski broj: 01  6701 250  - putem elektroničke pošte: prodaja@modulosam.com - na adresu Novi Forum d.o.o, Roberta Frangeša Mihanovića 6, 10 000 Zagreb

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza.

ModulOsam vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi ModulOsam.com U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi.

U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi ModulOsam.com, a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac. 7. Sigurnost i privatnost - Sve podatke koje navedete pri Internet kupovini smatramo poslovnom tajnom te ih nećemo koristiti: za slanje neželjenih e-mailova (spam) za marketinška, demografska ili bilo koja druga istraživanja davati Vašu e-mail adresu ili druge podatke nekoj drugoj tvrtki ili osobi koje nisu sklopile ugovor o privatnosti s tvrtkom Novi Forum d.o.o (ModulOsam).

Kao naš kupac, možete naručivati proizvode, iznositi zahtjeve i registrirati se kako bi dobivali obavijesti i ponude. Vrste informacija koje se skupljaju na ovim stranicama mogu sadržavati vaše ime, adresu, e-mail adresu, broj telefona. Ove se informacije koriste isključivo za potrebe dovršenja vaše narudžbe. NE ČUVAMO bilo koju informaciju o kreditnoj ili debitnoj kartici. Dobivene informacije koristimo isključivo za poboljšanje ponude za naše kupce (u koju svrhu možete povremeno dobiti e-mail s obavijesti o novim ponudama ili promjenama u trgovini). Ovakvi e-mailovi se šalju ISKLJUČIVO kupcima upisanim u našu e-mail listu i/ili newsletter. NIKADA ne prodajemo, iznajmljujemo ili dijelimo informacije o kupcima trećim stranama. Zakon o zaštiti potrošača, dio II, članak 7. stavak 3. Zabranjuje se trgovcu davanje osobnih podataka potrošača trećoj osobi, kao i pravnoj ili fizičkoj osobi koja djeluje unutar iste skupine poduzeća trgovca (koncern), bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja potrošača. Pošto ModulOsam najveću pažnju posvećuje sigurnosnoj politici, naš ModulOsam.com koristi SSL (128 bit) za enkripciju informacija o kreditnim karticama (uključujući broj kartice) prije nego informacije krenu Internetom. SSL tehnologija je industrijski standard za sigurne online transakcije. Na taj način, čak ni mi nismo upoznati sa svim informacijama o kupcu (npr. nama su dostupna samo zadnje 4 znamenke broja kartice).

Novi Forum d.o.o ozbiljno shvaća online prijevare i surađuje potpuno s nadležnim službama u progonu svakoga tko koristi ukradene kreditne kartice za kupnju na ovim web stranicama. Sve sumnjive narudžbe odmah se proslijeđuju nadležnoj službi. Novi Forum d.o.o zadržava pravo potraživati dodatne informacije. Ako je to potrebno, kontaktirat ćemo Vas telefonom, faxom ili e-mailom. Cookies (kolačići) su male tekstualne datoteke koje web stranica može poslati korisnikovom pregledniku radi spremanja na lokalni disk. Cookies mogu olakšati korištenje weba spremajući status i postavke o web stranici.

Većina preglednika su u osnovnom stanju podešeni za primanje cookiesa, ali korisnici mogu izmjeniti postavke (npr. odbijanje cookiesa ili obavijest kada se cookie šalje). ModulOsam.com koristi kolačiće kao pomoćno sredstvo za kreiranje košarice i plaćanja. Radi toga, Vaš preglednik mora imati omogućeno primanje kolačića (session cookies). Ostale kolačiće ne morate osposobiti. To je osnovna postavka svih preglednika. Inače, moći ćete pregledavati ModulOsam.com, ali nećete moći izvršiti kupnju. Molimo, konfigurirajte vaš preglednik za primanje ModulOsam.com kolačića.

PODACI: 
Tvrtka:

Novi Forum d.o.o sa sjedištem u Zagreb Upisana u Trgovački sud u Zagrebu /broj/ Tt-10/21243-2 
Račun u Raiffeisen Bank Austria, ŽR: 2484008 - 1103028931 IBAN: HR6124840081103028931 
MB: 1944568 
OIB: 92006302133 
Iznos temeljnog kapitala društva: 20.000kn uplaćen u cjelosti. 
Direktor: B. Pleše 
e-mail: info@novi-forum.com 
Kontakt: +385 98 19 29 620

Ured: Roberta Frangeša Mihanovića 6

Proizvodi dodani na listu